ÖĞRENCİ İŞLERİ DUYURULARI

• TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından "Stajyer Araştırmacı Burs Programı" kapsamında burs başvuruları 2 Kasım itibarıyla başlamıştır. Detaylar için tıklayınız
  • Değerli öğrencilerimiz,
    Taşkışla’ya tekrar hoş geldiniz! 19 Ekim Pazartesi saat 8:30’daki TES 111E Project I dersimiz Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım Bölümleri için 10.00 -11.00 arası, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümleri için 11:30 - 12.30 saatlerinde yapılacaktır. Fakültemizin, Bölümlerimizin ve birinci yıl eğitiminizde önemli bir yer alacak Temel Stüdyo derslerinin tanıtıldığı bu oryantasyon dersine hepiniz davetlisiniz.
    Lütfen İTÜ uzantılı e-postalarınızı kontrol ediniz, size tüm duyurular ve Zoom davetiyeleri bu e-posta üzerinden iletilecektir.

Not: Zoom oturumlarını İTÜ uzantılı e-postalarınız ile açmanız gerekmektedir.

—————————
    Dear students,
    Welcome again to Taşkışla! Your first course, TES 111E Project I on Monday morning will be held between 10:00 – 11:00 for Architecture and Industrial Design students and between 11:30 – 12:30 for Urban and Regional Planning, Interior Design and Landscape Design students. You are all invited to this meeting where we will share with you information on our Faculty, your departments and the Foundation Studio, which will be a critical part of your first year education.

Please make sure you check your ITU e-mails frequently because we will be sharing our announcements and Zoom invitations over this e-mail.

Note: You will need to open your Zoom sessions with your itu.edu.tr emails.

Etkinlik Programı | Event Program – Download
  • 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı burs başvuruları 19 Ekim 2020 saat 23:59’a kadar https://portal.itu.edu.tr/  adresinden online olarak yapılacaktır. Burslar ve Yurtlar hakkında detaylı bilgi için İTÜ Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü web sayfasını takip edebilirsiniz.
  • 2020-2021 Güz yarıyılında Mimarlık Fakültesi Eğitim-Öğretim Yöntemi hakkındaki duyuru için tıklayınız.
  • Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği Yarışması duyurusu için tıklayınız
  • MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU İLETİŞİM BİLGİSİ
    Mimarlık Bölümü Staj Komisyonu görevleri yaz döneminde komisyon üyeleri tarafından dönüşümlü olarak yürütülecektir. Öğrencilerimizin staj konusundaki yazışma, onay vb işleri için iletişime geçebilecekleri staj komisyonu iletişim bilgileri için tıklayınız.
  • ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!
    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan son döneminde bulunan ve 2020-2021 eğitim yılında mezun olma durumunda olan uluslararası öğrencilere yönelik Potansiyel Mezun Anketi’ne 13 Eylül’e kadar  https://url.ytb.gov.tr/bar adresinden erişilebilir. İlgili resmi yazıya bu linkten ulaşabilrisiniz.
  • 2019/20 BAHAR YARIYILI MAZERET SINAVLARI
    Tabloda ismi geçen öğrencilerin İTÜ Mimarlık Fakültesi bölümleri mazeret sınavları belirtilen tarihlerde çevrimiçi gerçekleştirilecektir. Diğer fakültelerde yapılacak mazeret sınavları tarih/saatleri ile ilgili (Yabancı Diller, Fen Edebiyet vb.) Fakülte/öğretim üyeleri ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. - Mazeret Sınavı Tablosuna erişim için tıklayınız.
  • İstanbul Ticaret Borsası Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışma duyurusu için tıklayınız.
  • 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Proje Ve Uygulamalı Derslere Ait Teslim Tarihleri için tıklayınız
  • Değerli Öğrencilerimiz,
    Bilindiği üzere Yeni Korona Virüs (COVID-19) önlemleri kapsamında ülkemizdeki tüm üniversitelerde 16 Mart 2020’den başlamak üzere eğitim ve öğretime üç hafta ara verilmiştir.
    Bu karar kapsamında belirtilen tarih aralığında:
  • Fakültemizdeki tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri (lisans, lisansüstü, İTÜSEM ve ikinci öğretim vb) ve her türlü toplantı, kongre, seminer, vb faaliyetler durdurulmuştur;
  • YÖK kararı kapsamında tatil sırasında öğrencilere online veya uzaktan eğitim kapsamında bir eğitim verilmeyecektir;
  • Diploma projesi jürileri veya daha önceden verilmiş ödevlerin teslimi ile ilgili üç haftalık ara boyunca herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Bu konu ile ilgili karar akademik takvimde olması muhtemel değişiklikler de göz önüne alınarak sizlere önümüzdeki günlerde duyurulacaktır;
  • Belirtilen süre içerisinde öğrencilerimizin staj yapmaları mümkün değildir;
  • Üç haftalık süreçte Taşkışla’ya mesai saatleri haricinde girişler ancak akademik veya idari personele açık olacaktır;

Tüm öğrencilerimizin yukarıda açıklanan esaslar çerçevesinde hareket etmesini ve üniversite emailleri ve web sitelerinde yapılacak olası duyuruları dikkatle takip etmeleri gerekmektedir.

• 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılından itibaren 492/492E veya 4902/4902E kodlu Diploma Projesini alacak öğrencilerin Bölüm ve Ders Planı fark etmeksizin aşağıdaki Fakülte Kurulu kararında belirtilen kendi bölümlerine ait asıl önşartları ve "BİTİRME ÇALIŞMASININ ALINMASI, TESLİMİ VE SINAVI HAKKINDA SENATO ESASLARI" 'nın Madde 2-(1)gereği ilk dört yarıyıla ait tüm derslerini başarmış olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde Diploma Projesine kayıt olamayacaklardır.
    Karar - Ön şart Tablosu
  • Fakültemiz Bölümlerinin eski planlarında bulunan 492/492E kodlu Bitirme Çalışması dersleri ile 2017-2018 / Güz Dönemi Sonrası ders planlarında bulunan 4902/4902E kodlu Diploma Projesi derslerine ait ön şart değişikliğine ilişkin Fakülte Kurulunun 05.04.2019 tarihli ve 3 sayılı toplantısında alınan karara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
    Söz konusu ön şartlar derse yazılabilmek için gerekli "asıl" ön şartlar olup,  "diğer şartlar" ile ilgili hususlarda "BİTİRME ÇALIŞMASININ ALINMASI, TESLİMİ VE SINAVI HAKKINDA SENATO ESASLARI" geçerlidir.
    Karar - Ön şart Tablosu
  • "6569 Sayılı Kanunun Uygulama İlkeleri/Azami sürelerin başlangıç tarihleri" hakkındaki YÖK duyurusu hakkında bilgi almak için tıklayınız.